Padělky Nike - 5 kroků, jak poznat fake

Padělky Nike - 5 kroků, jak poznat fake

Tenisky (Sneakers)

Je tomu již několik let, co jsme pro vás připravili rozsáhlejší článek na téma padělků tenisek Nike. Setkali jsme se s kladnými ohlasy a ještě nyní nám chodí spousta dotazů a připomínek, tak jsme se rozhodli k současné situaci ohledně padělaných tenisek znovu vyjádřit a to hned z několika důvodů. Prvním důvodem je skutečnost, kterou vnímá většina sneakerheads v České republice a na Slovensku – obrovské množství padělaných sneakers Nike Air Max 90 Hyperfuse v naších ulicích, čemuž se budeme nadále věnovat, a dalším důvodem je spuštění projektu Stylehuter x Dame radu, kde zodpovídáme vaše otázky ohledně streetwearu a sneakers, přičemž většina dotazů směruje právě na posouzení pravosti či nepravosti tenisek Nike.

Padělky Nike - 5 kroků, jak poznat fake (http://www.stylehunter.cz)

Všichni je známe, většina z nás by je chtěla, ale když si je koupíte, tak je stejně nosit nebudete, protože cestou do práce nebo školy je několikrát potkáte. Řeč je tu o teniskách Nike Air Max 90 Hyperfuse, nejlépe z ultra limited edice Independence Day Pack. Chtěl bych se k této problematice vyjádřit trochu hlouběji a snad mi odpustíte i několik osobních poznámek. Nejprve bych se chtěl zabývat otázkou, proč je vlastně tolik padělaných sneakers z této kolekce. Důvod se zdá být jednoduchý, jsou jím peníze, ne každý si může dovolit utratit přes 10 000 Kč za tenisky, ovšem tak obrovská poptávka za těmito sneakers má i několik dalších příčin. Člověk, který si je většinou koupí, totiž vůbec netuší, kolik stojí originál či o jakou kolekci se vůbec jedná, prostě se mu boty líbí, dál nezkoumá, největší vinu na tom mají prodejci padělaných tenisek, ovšem kteří v mnoha případech také netuší, že prodávají fakes. Nabízí se tedy hodnocení, že za prodej a nákup padělaných sneakers může především neinformovanost široké veřejnosti, ať si každý domyslí, kdo na tom má největší přičinění. Ovšem také musíme zdůraznit, že neznalost neomlouvá.

Jak poznat padělek v pěti krocích

Otázkami, proč se na českém a slovenském trhu hojně rozrostli padělky, se můžeme zabývat velmi dlouho a v podstatě to není až tak důležité. Ovšem abychom také přispěli k rozšíření vědomostí nesneakerheads o tom, jak bezpečně poznat padělek od originálu a nekoupit tak zajíce v pytli, rozhodli jsme se sepsat velmi jednoduše několik bodů, podle kterých by se kupující mohl řídit.

1. Cena 2. Nabídka velikostí 3. Množství nabízených tenisek 4. Barevné kombinace tenisek 5. Jednotné fotky na e-shopu

Cena

Nejjednodušším poznávacím znakem padělků je jejich cena. Většina padělků se pozná tak, že veškeré modely jsou za jednotnou cenu, maximálně s menšími rozdíly. Na českých trzích se pohybuje cena podělků od 1500 Kč po 2500 Kč, na zahraničních e-shopech okolo 85 USD.

Nabídka velikostí

Pokud jsou některé tenisky celosvětově vyprodané, je velmi podezřelé, pokud prodejce nabízí tyto tenisky ve všech velikostech.

Množství nabízených tenisek

Prodejci padělků nejsou troškaři, i když české obchody se snaží pro nás sehnat co největší výběr zajímavých sneakers, prodejci padělků mají velmi často všechny modely a dokonce i ty, které jsou již mnoho let celosvětově vyprodány a jejich současná cena je několikanásobně větší, než za kterou se původně prodávaly v obchodě.

Barevné kombinace tenisek

Naprosto jednoduchý způsob, jak rozeznat padělky. Některé modely padělků totiž nikdy nevyšly z továrny Nike. Chce to jen trochu hledat a ověřit si, zda se vůbec podobná colorway někdy vyráběla.

Jednotné fotky na e-shopu

Fenomén padělků se již vyskytuje mnoho let, ovšem většina prodejců padělků používá stále stejný styl focení vyrobených fakes. Samozřejmě se objevují i kreativní jedinci, ovšem pokud narazíte na obchod, který má u většiny prodávaných bot podobné fotky, jaké naleznete pod tímto textem, je pravděpodobné, že se jedná o falzifikát.

Padělky Nike - 5 kroků, jak poznat fake (http://www.stylehunter.cz)

Mýty ohledně fakes

Závěrem bychom chtěli shrnout několik názorů a faktů o padělcích. Objevují se názory, že kvalita či dokonce továrny, ze kterých sjíždějí padělky Nike, jsou totožné, takže jejich kvalita je stejná. To je samozřejmě naprostý mýtus, většina padělků je na tom kvalitativně velmi špatně a po několika obutí již vykazují závady, různé deformace a už vůbec se nezmiňujeme o možnosti poškození zdraví, jelikož fakes jsou vyrobeny z nekvalitních materiálů pomocí zastaralých technologií. Originální tenisky Nike se chlubí moderními podrážky s různými systémy odpružení, podpory chůze a tak dále, což u padělků samozřejmě nenaleznete. U koupě padělků Nike snad více než u čehokoliv platí heslo „nejsem tak boty, abych si mohl kupovat levné zboží“.

Pokud si nejste jistí, že vámi vybrané tenisky jsou originály, zkuste se s námi poradit na ask.fm/StyleHun­ter. A jestliže chcete mít 100% jistotu, že kupujete originální tenisky Nike Sportswear, navštivte obchod The Streetwise Store Queens.

Padělky Nike - 5 kroků, jak poznat fake (http://www.stylehunter.cz)

Štítky:   Yeezy   Air Yeezy 2   Queens.cz   Queens   the Streetwise Store Queens   Dame radu   Stylehunter   fake   fakes   padělky   originál Nike   Nike Sportswear   Air Max 90   Hyperfuse   Independence Day Pack  

Hura