Designblok a Brána recyklace poprvé

Designblok a Brána recyklace poprvé

Art & Design

Předměty vyrobené pomocí recyklace mladými českými umělci a designéry se pod hlavičkou Brána recyklace tentokrát objeví také na právě probíhající Designbloku. Jedná se o přehlídku, která mapuje trh s běžně prodávaným recyklovaným zbožím, ve kterém se denně pohybujeme, aniž bychom si často uvědomili, co všechno recyklovaného se kolem nás nachází.

Plastové a papírové obaly na vajíčka, toaletní papír, sklenice na zavařování potravin nebo kalkulačka z recyklovaného plastu či různé druhy tašek, to všechno a ještě mnohem více používáme a nedovedeme si představit, že by to bylo jinak. Výstava samotná pak nabídne například zrcadlo z recyklovaných časopisů, odpadkový koš z telefonního seznamu či bloky od firmy MUJI z recyklovaného papíru, skleničky, kabelky a tašky vyrobené z použitého nápojového kartonu nebo z víček od plechovek anebo hračky.

Putovní výstava Brána recyklace vznikla v rámci kampaně na třídění odpadů a jejím cílem je motivovat všechny generace k zamyšlení se nad tím, proč odpad třídit a jaký je význam recyklace v současnosti. Výstavu pořádá autorizovaná obalová společnost EKO-KOM, která provozuje celorepublikový systém zajišťující třídění, recyklaci a využití obalových odpadů.

Designblok a Brána recyklace poprvé (http://www.stylehunter.cz)

Štítky:   Designblok   Brána recyklace   recyklace   výrobky z recyklovatelných materiálů   hračky   tašky  

Ady – přes 10 let sbírám tenisky, v roce 2007 jsem založil STLHNT. Žiju v Praze, kořeny mám v Ostravě.

Instagram  –  Twitter