Action Bronson. Rap, jídlo a sneakers

Action Bronson. Rap, jídlo a sneakers

Gastro zóna, Hudba & Video, Knowledge, Tenisky (Sneakers)

Action Bronson je postavičkou zajímavou z více úhlů pohledu. A zrovna Stylehunter je podle mě ideální prostor, kde tohodle nesmírně vtipnýho člověka představit přesně ze tří stran, který na tenhle Adyho web patřej. Action Bronson totiž není jenom výbornej raper, ale taky skvělej kuchař a v neposlední řadě velkej sneakerhead.

Action Bronson: Chef

Bronsolini se narodil albánskému otci a židovské matce ve čtvrti Queens v New Yorku. Otec vlastnil etnickou restauraci, matka provozovala malé pekařství a Bronsonova babička vařila doma tři jídla denně. Když se na Bam Bama podívate, je vám určitě jasné, že jeho láska k jídlu vznikla hned po narození.

Action Bronson následoval svého otce, učil se kuchařem a jeho první práce byla právě v rodinné restauraci. Poté obešel ještě několik vyhlášených steakhousů v NYC, až si vypracoval angažmá v CitiField, kde vařil pro spoustu známých osobností včetně hráčů New York Mets. Osudným se mu však stalo vaření v jeho oblíbených teniskách New Balance 574, ve kterých jednou uklouznul tak neštastně, že si nepříjemně zlomil nohu a musel dva měsíce ležet doma. Volný čas využíval kromě neustálého odpalování blunts také k psaní prvních rýmů a díky tomu se už do profesionální kuchyně nikdy nevrátil a po uzdravení se naplno začal věnovat rapu.

Jeho láska k jídlu však nikdy neskončila. Na youtube můžete najít např. jeho kuchařskou show Action in the Kitchen, nebo výbornej seriál Fuck, That's Delicious.

Action Bronson. Rap, jídlo a sneakers (http://www.stylehunter.cz)

Action Bronson: MC

Kariéra Action Bronsona začla tím, že ho při jedné studio session začali kamarádi točit na mobil a video pak nahráli na Youtube. Bronson v té době údajně ani nevěděl, že něco jako Youtube existuje, ale video mělo každopádně velký úspěch. Krátce poté se mu přihodila nešťastná událost v kuchyni a tak paradoxně nastartoval kariéru mnohem úspěšnější.

Action Bronson. Rap, jídlo a sneakers (http://www.stylehunter.cz)

První výraznějším milníkem byla pro Bronsoliniho společná deska se Statik Selektahem s názvem Well-Done, po níž následoval úspěšný mixtape Blue Chips. I díky těmto zářezům vzal Bronsona pod svá křídla Paul Rosenberg, který mu zařídil major deal u svého labelu Goliath Management, pod kterým vydávají Eminem, Blink 182, Three Six Mafia nebo Danny Brown.

Vše vrcholí letošním vydáním desky Mr. Wonderful s výbornými singly „Easy Rider“, „Actin Crazy“ nebo mojí nejoblíbenější skladbou „Baby Blue“.

A ještě jedna zajímavost k Action Bronsonovi jako raperovi – nelezte mu sakra na stage!

Action Bronson: Sneakerhead

Bronsolini je OG sneakerhead. Na rapové scéně není více sběratelů tenisek jako on. Jeho nejoblíbenější značkou je New Balance a to i přesto, že právě tyto tenisky zničily jeho kuchařskou dráhu. Dodnes miluje všechno modely tenisek s eNkem na boku, kromě modelu 574, který z celého srdce nenávidí. Logo této značky má dokonce vytetované na ruce. Jeho snem je udělat kolabo právě s New Balance, případně s Asics, jejichž tenisky také rotuje velmi často.

Action Bronson. Rap, jídlo a sneakers (http://www.stylehunter.cz)

V současnosti ho často můžete potkat v teniskách, které má na svědomí Ronnie Fieg, neboť Bronson a Fieg se znají již od dětsví, jelikož vyrůstali pouze pár bloků od sebe v Queensu.

A v neposlední řadě je Bam Bam také velkým kritikem současných releasů tenisek Nike a Air Jordan. Remastered verze tenisek Air Jordan z letošního roku považuje za podvrh, protože kvalita těchto tenisek ani zdaleka nedosahuje úrovně zpracování z let 2000 a později.

Action Bronson. Rap, jídlo a sneakers (http://www.stylehunter.cz)
Action Bronson. Rap, jídlo a sneakers (http://www.stylehunter.cz)
Action Bronson. Rap, jídlo a sneakers (http://www.stylehunter.cz)

Radim Stezka

Instagram  –  Twitter