Tanečník Bronxu: M Dance Club a Muzeum romské kultury se soutěží pro Cejl

Tanečník Bronxu: M Dance Club a Muzeum romské kultury se soutěží pro Cejl

Hudba & Video

Sociální vyloučení je problém, se kterým se nepotýká pouze Česká republika. Po celém světě vznikají chudinské čtvrti, přičemž se odhaduje, že během pár desítek let bude v některém ze slumů žít každý třetí obyvatel planety. Aby slum nebyl poslední životní štací, o to se snaží také taneční soutěž Tanečník Bronxu, jejíž finále se uskuteční 10. září v Sále Břetislava Bakaly v Brně.

Soutěž s podtitulem „Tanec proti drogám“ je pořádána pro obyvatele brněnské čtvrti Cejl, přezdívané brněnský Bronx. Na svědomí ji má taneční uskupení M Dance Club, jež ve spolupráci s Muzeem romské kultury sleduje také další cíl, a sice ukázat Cejl z druhé pozitivnější stránky, než jak jej popisují legendy. Soutěž je pořádána ve dvou věkových kategorií. Hlavní výhrou je finanční odměna.

Sami pořadatelé a porotci v jedné osobě se o akci vyjádřili pro pořad O Roma Vakaren následovně: „Smysl soutěže je najít v brněnských lokalitách přezdívaných Bronx nové talenty … Je zde hodně talentů, ale není tady žádný člověk, který by jim ukázal cestu," řekl Michal Šaray, tanečník s mnohaletou praxí a množstvím ocenění, včetně titulů mistra ČR a Evropy.

Tanečník Bronxu: M Dance Club a Muzeum romské kultury se soutěží pro Cejl (http://www.stylehunter.cz)

zdroj: www.mdanceclub.cz

Štítky:   Tanečník Bronxu   M Dance Club   Michal Šaray   Cejl   Brno   tanec   tancování  

Ady – přes 10 let sbírám tenisky, v roce 2007 jsem založil STLHNT. Žiju v Praze, kořeny mám v Ostravě.

Instagram  –  Twitter