Padělané tenisky Nike / Say no to fakes!

Padělané tenisky Nike / Say no to fakes!

Knowledge, Pánské oblečení, Tenisky (Sneakers)

Fakes, napodobeniny, falzy, padělky Nike. Myslím, že není potřeba zdůrazňovat, o co se jedná. Každý z nás s tímto fenoménem setkal, ať už na ulici, na internetu, v obchodech a nejhorším případě ve vašem botníku. Toto palčivé téma můžeme probírat do nekonečna, ovšem dnes vás seznámíme pouze s hlavními problémy padělků bot Nike.

Ti, kteří vědí, ti, kteří netuší

Jsou dva druhy lidí, kteří kupují napodobeniny. Jedna skupina nakupuje v různých aukčních portálech či bazarech, kde prodejci většinou udávají nedostačující informace o teniskách, nebo dokonce vydávají padělky za originály. Pro druhou skupinu lidí je rozhodující cena, takže i přes to, že vědí, že se jedná o padělaný výrobek, zakoupí jej kvůli nízké ceně. Proti nim, neboli můžeme říct pro ně, je určen tento článek, který je seznámí s rizikem koupi falzifikátů.

Padělek versus originál

Samozřejmě nejdůležitější odlišností od originálů je jejich kvalita, která se pohybuje velmi nízko. Pokud si člověk zakoupí padělek, aniž by o tom tušil, již po rozbalení krabice může na první pohled zjistit, že zde něco nehraje. Zvláštní tvar boty, nepřesné švy, rozmazané lepidlo, jiný druh materiálů, často se jedná o tzv. papírový jazyk, který se po zavázání krabatí. Všechny tyto skutečnosti by vás měli znepokojit, jelikož je tu možná skutečnost, že jste naletěli vychytralému prodejci s padělky. Pokud ovšem nakupujete padělky vědomě, věřte, že koupě nedopadne až tak dobře, jak jste si mysleli. Většina padělků se sice prodává za velice výhodnou cenu, ale výsledný požitek z nových tenisek může trvat pouze několik týdnů, nehledě na zdravotní problémy, které vám mohou boty způsobit.

Kvalita přímo úměrná ceně

Jak vám jistě došlo, všechny napodobeniny procházejí mnohem zjednodušenou formou výroby. Pokud se zaměříme především na podrážku bot Nike, můžeme v ní najít mnoho technických vymožeností, které napomáhají lepšímu držení těla a chrání vaše nohy. Tyto prvky ovšem v napodobeninách nenajdeme, i kdybychom je prostříhali skrz na skrz. Tím pádem vaše nohy vůbec nešetří, ale naopak poškozují. S trvanlivostí padělků to také není nějak slavné. Většina napodobenin vám vydrží měsíc, maximálně dva. Hlavním problémem falzifikátů je oblast špičky, která je velmi namáhána a u originálů je vyrobena z kvalitních materiálů, tak aby vydržela co nejdéle. V případě padělků praskají oblasti špičky téměř okamžitě, takže se vám může lehce stát, že vyrazíte po pár dnech do ulic s děravými teniskami. Další namáhanou částí boty je podrážka. Napodobeniny jsou vyrobeny z levných a nekvalitních materiálů, jak už je nám známo, proto můžeme u padělků často nalézt díry v spodní části boty, což je přeci jenom nepříjemné.

Hele, on nosí padělky!

Dalším, ovšem ne posledním, důvodem proč nekupovat falzifikáty je možnost společenského zesměšnění. Ruku na srdce kdo z vás již na ulici potkal někoho v teniskách z ultra limited edice, které má majitel naprosto v otřesném stavu a nevypadá na to, že by měl na boty za padesát tisíc korun českých. Zasvěcení jistě poznají a takovému člověku se vysmějí. Koupí padělku si často na čelo nalepíte cedulku „kupuju si očividný padělek, protože nemám na originál a doufám, že lidi jsou blbci a nepoznají to“. Pro oblečení také nechodíte na tržnici, tak proč byste si kupovali padělané boty.

Kupujte originál

================ Shrnuto, podtrženo. Padělky nemají s originálem nic společného, chybí jim kvalitní materiály, normy, výrobní postup a moderní technologie. Samozřejmě pokud nechcete kupovat zajíce v pytli, navštivte oficiální prodejce tenisek Nike, kde máte stoprocentní jistotu originality. Jistě už znáte Queens.cz, kde můžete vybírat z velké škály sneakers Nike.

Pokud nesympatizujete s prodejci a výrobci padělků, navštivte web Nofake.cz.

Štítky:   Nike   tenisky Nike   Nofake.cz   Queens.cz   Queens   padělky Nike   Stop padělkům   swoosh  

Hura